Szájhigiénia

Fogkő eltávolítása

Kutatások, vizsgálatok bebizonyították, hogy a fogak felszínén létrejövő lepedék és a fogkő tehetőek a leginkább felelőssé a fogíny gyulladása és sorvadása, a fogágybetegségek kialakulása és súlyosbodása szempontjából. A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Az íny gyulladását okozza, mely így elveszti egészséges, rózsaszínű színét, vörössé válik, megduzzad, és étkezés során, fogmosáskor, később spontán is vérezni kezd. Az ínygyulladást rendszerint kellemetlen szájszag is kíséri. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, és folyamatosan fenntartja a fogíny gyulladását, akkor az íny idővel visszahúzódik, elvékonyodik, elsorvad. A gyulladás a foggyökerek mentén, fokozatosan ráterjed az állkapocs-csontokra, és a fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, kopogtatásra, hidegre, melegre érzékenyekké válnak. Súlyos esetben el is veszíthetjük őket.

Sópolírozás

Az Airflow technika hatásosan kiegészíti a rendszeres otthoni fogmosást, alaposan, de mégis kímélően tisztítja meg a fogakat. Fájdalommentes és biztonságos módszer, gyorsan eltávolítja azokat a szennyeződéseket, amelyeket otthoni fogmosással nem tudunk. A kávé, tea, vörösbor és a dohányzás által okozott elszíneződést hatásosan tüntethetjük el a módszerrel.

Tasak kezelése, kürett

Az íny feletti bakteriális lepedéket és fogkövet el kell távolítani, amely alapvetően felelőssé tehető az egész fogágy-gyulladásért. Majd az íny alatti fogfelszínek tökéletes letisztítása és az ínytasakok kikaparása (kürett) következik. Csak így érhető el, hogy a fogíny újra szilárdan tartsa a fogakat, és így állítható meg a csontpusztulás.

Érzékenység csökkentése

A gyógyítás első lépése a fogkő eltávolítása, a megfelelő szájhigiéné visszaállítása és a gyulladás kezelése. A kezelés folytatásaként a szabaddá vált, érzékeny fognyaki részeket egy speciális védőlakkal kezeljük, melynek célja a dentin tubulusok lezárása, ezáltal az érzékenység megszüntetése.